Dronken duo belaagt voorbijgangers en slaat naar politieagenten

Archieffoto Foto: pdr

Antwerpen / Berchem -

Twee personen vielen dinsdagmiddag enkele inspecteurs van de Antwerpse politie in Berchem aan. Er werd gestampt en geslagen in de richting van de politie. Die kwam ter plaatse op de terreinen van Post X omdat een dronken duo iemand had belaagd.

“Twee Polen zaten buiten aan de Lidl op de terreinen van Post X in dronken toestand. Ze veroorzaakten er wat overlast. Er kwam een koppeltje aan de Lidl. Om welke reden ook, hebben ze zich gekeerd tegen de man van het koppel”, legt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

De man kreeg een slag, waarop het koppel de winkel binnenvluchtte. Een andere man die alles had gezien, ging verhaal halen bij de dronkenmannen. De twee liepen achter de man aan en belaagden hem. “Hij moest ook enkele trappen of slagen incasseren. Hij raakte lichtgewond”, aldus Bruyns.

De twee mannen keerden zich vervolgens ook tegen de politie, toen die ter plaatse kwam. “Beide personen waren weerspannig en hebben geslagen naar de politie”, verduidelijkt Bruyns. De politie spoot met pepperspray om de twee tot kalmte aan te manen. Daarna konden ze overmeesterd worden. Na een check-up in het ziekenhuis werden ze naar het cellencomplex gebracht. “Er werden zes pv’s opgesteld: twee voor openbare dronkenschap, twee voor slagen aan een agent en weerspannigheid en twee voor de initiële oproep, slagen en verwondingen ten aanzien van de man van het koppel en de man die was tussenbeide gekomen.”

Door jtp
AANGERADEN
Meest recent