Gentse fly-over zondag dicht, maar geen feest op het viaduct

Vorig jaar fuifden duizenden mensen op de fly-over van de B401 aan de Zuid. Dat feest wordt dit jaar niet meer herhaald. Foto: dvh

Gent -

De fly-over van de B401 aan de Zuid zal zondag, voor Autovrije Zondag, opnieuw deels afgesloten worden voor auto’s die Gent in of uit willen. Er vindt dit jaar wel geen feest plaats op de fly-over, zoals de voorbije jaren.

Tussen 10 en 18 uur zal je zondag niet in of uit Gent kunnen via het viaduct. Het drukke viaduct wordt, zoals elk jaar, afgesloten voor verkeer. Maar fuiven op het viaduct, zoals de voorbije jaren, zal nu niet kunnen. Vorig jaar lokte een dansfeest op het afgesloten viaduct duizenden mensen.

Het grote evenement voor Autovrije Zondag vindt dit jaar plaats aan Dok-Noord, een stuk van de stadsring dat afgesloten wordt voor verkeer. Aan Dok-Zuid vindt ook Damfest plaats, een festivalletje met foodtrucks, bands en dj’s.

Er is weinig informatie te vinden over de praktische regeling voor Autovrije Zondag in Gent. Uit een kaart op de website van de Stad blijkt wel dat de fly-over nog deels toegankelijk zal zijn, tot aan de Sint-Lievenspoort. Automobilisten die dus de R40 op willen of naar Ledeberg, kunnen de afslag Gent van de autosnelweg nog wel nemen.

De zone waarbinnen zondag geen verkeer toegestaan is strekt zich grosso modo uit van de as Opgeëistenlaan en Blaisantvest, langs Dok-Noord en de Visserij tot aan de Sint-Lievenspoort. Op de R40 kan overal gereden worden, behalve aan Dok-Noord.

In deze zone wordt zondag geen autoverkeer toegestaan, behalve van bewoners.

Gentse fly-over zondag dicht, maar geen feest op het viaduct
Door Bert Staes
AANGERADEN