Twee mannen aangehouden wegens handel in verdovende middelen

Archiefbeeld. Foto: rr

Antwerpen / Antwerpen 2060 -

Twee mannen van 24 en 27 zijn aangehouden door de onderzoeksrechter nadat ze zondag waren betrapt tijdens het verkopen van cannabis.

Een wijkteam van de Antwerpse lokale politie kreeg zondagnamiddag een man in de gaten aan de Rotterdamstraat die zich volgens de politie opvallend genoeg gedroeg om verder geobserveerd te worden. “Hij keek voortdurend op zijn gsm en liep altijd in blokjes door de straten”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht.

Wat later kwamen er twee mannen aan. Een van hen stapte op de vermoedelijke koper af en samen gingen de mannen binnen in een portaal. “Onze mensen zagen duidelijk dat er enkele zaken werden doorgegeven, waarna de klant vertrok. De twee anderen kwamen terug samen en vertrokken in de richting van de Hollandstraat”, zo stelt de politie.

De kopers en de vermoedelijke verkopers werden gecontroleerd. Bij de koper werd een gebruikershoeveelheid cannabis aangetroffen, bij een van de verkopers cash geld, een precisieweegschaal en een gsm. “Het duo werd gearresteerd voor handel in verdovende middelen.”

Toen de politie bij de verkoper thuis aankwam voor een huiszoeking, vertrok een vrouw met een kinderwagen. “De vrouw werd tegengehouden, gecontroleerd en gearresteerd”, zegt de politie. “In de kinderwagen werd cannabis gevonden. In de woning werd nog een som geld en een xtc-pil gevonden. Er werd ook een fiets gevonden met een geforceerd slot. Gezien het vermoeden dat het om een gestolen fiets gaat, werd die ook meegenomen.”

Uiteindelijk werd nog een vierde betrokkene gearresteerd in een andere woning. Bij hem thuis werden cocaïne, een precisieweegschaal en een stroomstootwapen in beslag genomen.

Door dvd
AANGERADEN
Meest recent