TV-analist die Lukaku schoffeerde: “Ik wil hem graag ontmoeten en mij excuseren”

Foto: Telelombardia

Luciano Passirani, de Italiaanse tv-analist die afgelopen weekend Romelu Lukaku racistisch beledigde, kruipt door het stof. “Ik ben geen racist. Mijn partner is zwart en ik heb twee zwarte kleindochters”, verdedigt Passirani zich.

de Italiaanse analist Luciano Passirani ging live op televisie bij TopCalcio24 dit weekend compleet de mist in. “Als tegenstander val je in een duel met Lukaku op de grond, of je moet hem tien bananen om te eten geven...”, liet hij zich live op televisie ontvallen. De grote baas van zender Telelombardia haastte zich om zijn verontschuldigingen aan te bieden en liet prompt weten dat de 80-jarige Passirani niet meer welkom is in zijn programma’s.

Passirani probeert zich nu in Corriere dello Sport te verdedigen. “Ik ben 80 jaar en zit 40 jaar in de voetbalwereld en ik ben nog nooit geschorst geweest voor mijn gedrag. Maar ik aanvaard de beslissing. Ik heb één van de slechtste dagen van mijn leven achter de rug. Ik heb vannacht niet geslapen, ik heb vandaag niet gegeten. Ik geef toe dat mijn grap ongelukkig was. Ik ben geen racist. Ik hoop Lukaku persoonlijk te kunnen ontmoeten en hem mijn excuses aan te bieden.”

“Ik wil niet doorgaan voor een racist, er zijn veel kleurlingen in mijn familie. Mijn partner waar ik al 17 jaar mee samen ben is zwart en de twee dochters van mijn zoon zijn ook zwart. Ik ben een welopgevoed mens, geen racist. Ik heb in mijn carrière veel gekleurde spelers ontmoet en ik heb nooit met iemand problemen gehad.”

Door Maarten Delvaux
Meer voetbal