Tongerse parketmagistraat vrijgelaten onder voorwaarden

Bron © BELGA

Foto: rr

Tongeren -

De Tongerse parketmagistraat, die begin juli werd aangehouden in een onderzoek naar gesjoemel met oldtimers, mag de gevangenis verlaten. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling besliste dinsdag om hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. Dat werd vernomen bij het parket-generaal.

Het onderzoek werd in februari opgestart. Daaruit zou blijken dat de parketmagistraat zich op onregelmatige wijze zou hebben beziggehouden met een handel in oldtimers, wat niet verenigbaar is met zijn job als magistraat. Hij had bovendien geen ondernemingsnummer, zou zijn inkomsten niet hebben aangegeven en evenmin btw hebben afgedragen.

De parketmagistraat werd begin juli aangehouden op verdenking van witwas, valsheid in geschriften, fiscale fraude en poging tot informaticasabotage. Volgens zijn advocaten verzamelde hij de oldtimers en was hij beslist geen handelaar. Van enig gesjoemel zou geen sprake zijn.

Na ruim twee maanden voorhechtenis besliste de kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag om hem vrij te laten onder strikte voorwaarden, die drie maanden gelden. Zo mag hij geen contact hebben met andere betrokkenen in het strafdossier en in het oldtimermilieu. Hij krijgt ook een verbod opgelegd om zonder toelating naar het buitenland te gaan en moet zich aan een avondklok houden.

Door jvh
AANGERADEN