Netflix verliest ‘The office’, ‘Friends’ en ‘The big bang theory’, maar krijgt er (voor een half miljard) wel ‘Seinfeld’ voor in de plaats

Seinfeld Foto: The Hollywood Archive

De strijd om de kijker barst dezer dagen ook tussen de verschillende streaming-platformen volop los. Marktleider Netflix verliest met ‘The office’, ‘Friends’ en ‘The big bang theory’ drie populaire reeksen, maar telde als reactie wel een half miljard dollar neer voor de rechten op de comedyklassieker ‘Seinfeld’.

Dat Netflix ‘’The office’, Friends’ en ‘The big bang theory’ zou verliezen aan respectievelijk NBC en HBO was al langer bekend. Omdat dergelijke populaire oudere reeksen een belangrijke aantrekkingspool zijn voor veel kijkers, moest Netflix dus op zoek naar een vervanger. Dat werd het 30 jaar oude ‘Seinfeld’.

Daarvoor moet de streaminggigant wel maar liefst een half miljard dollar neertellen. Zijn geld waard, volgens content manager Ted Sarandos. “Seinfeld is nog steeds de maatstaf voor alle comedyseries, het is nog steeds fris en leuk.” Al moeten de fans nog een beetje geduld oefenen: tot 2021 blijven de uitzendrechten voor de reeks nog bij Amazon Prime.

Door jvh
Meest recent