Geen Kitir, geen Ridouani en Rousseau “heeft nog niets beslist”: wie wil er wél voorzitter worden bij SP.A?

© BELGA

Vlaams SP.A-fractieleider Conner Rousseau heeft “nog niets beslist” over een eventuele kandidatuur als partijvoorzitter. Dat laat hij dinsdag weten. De quasi onbekende Hannes De Reu blijft zo voorlopig de enige kandidaat-voorzitter.

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani liet dinsdag alvast weten dat hij het niet doet. Na een sterk verkiezingsresultaat in oktober leek hij de gedoodverfde opvolger voor John Crombez, maar Ridouani wil de sjerp in Leuven houden, liet hij weten. Begin deze week hakte federaal fractieleidster Meryame Kitir de knoop al door: de Genkse politica stapt niet in een voorzittersrace.

Intussen wordt duchtig getrokken aan de mouwen van Vlaams fractieleider Conner Rousseau. Maar “ik heb nog niets beslist”, klinkt het bij de twintiger. Andere kopstukken - Kamerlid Yasmine Kherbache of huidig voorzitter John Crombez bijvoorbeeld - laten nog niet in hun kaarten kijken.

De 33-jarige Hannes De Reu is voorlopig de enige officiële kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse socialisten. De relatief onbekende De Reu werkte voornamelijk achter de schermen bij SP.A, op het kabinet van Johan Vande Lanotte en op het partijhoofdkwartier, waar hij onder meer instond voor de campagne achter de voorzittersverkiezingen die Crombez in 2015 op het zadel hesen.

De officiële procedure voor de voorzittersverkiezingen is pas gisteren/maandag opgestart. Geïnteresseerden hebben nog tot 4 oktober om een kandidatuur in te dienen.

LEES OOK