KLM schrapt woensdag 12 vluchten door staking

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM schrapt woensdag uit voorzorg twaalf Europese retourvluchten vanwege een werkonderbreking door grondpersoneel van de luchtvaartmaatschappij. Zij leggen tussen 13.00 en 17.00 uur het werk neer in een cao-conflict met KLM. De betrokken passagiers worden rechtstreeks benaderd en omgeboekt. Verder verwacht KLM dat er vertragingen zullen optreden.

jvh

Volgens KLM zal het meenemen van ruimbagage niet mogelijk zijn op Europese vluchten die aankomen of vertrekken van Schiphol tussen 12.45 en 17.00 uur. Tevens roept KLM passagiers op om de handbagage tot een minimum te beperken om te voorkomen dat deze vanwege ruimtegebrek niet kan worden meegenomen.

Er is een kosteloze ‘rebook policy’ opgezet voor passagiers die niet zonder ruimbagage willen reizen. De maatschappij adviseert reizigers goed de informatie te volgen op de website en app. Welke vluchten juist geschrapt worden, is niet duidelijk.

Aanleiding van de acties zijn vastgelopen cao-onderhandelingen. De directie van de luchtvaartmaatschappij stelde vorige week volgens vakbond FNV een loonsverhoging voor van gemiddeld 2,54 procent per jaar, terwijl de bonden 4 procent extra willen.

Het grondpersoneel legt woensdag al voor de derde keer in twee weken het werk neer. De vorige twee acties duurden twee uur, maar werkten nog de hele dag door in het vliegschema. Deze keer wordt het werk voor vier uur neergelegd.

Aangeboden door onze partners