Ex-schepen naar rechtbank: “Ik mag mijn mond niet opendoen of ik krijg verwijten van laster en eerroof naar mijn hoofd geslingerd”

Denderleeuw -

Voormalig schepen en ex-gemeenteraadslid in Denderleeuw Erna Scheerlinck wordt doorverwezen naar de correctionele rechtbank na een klacht voor laster en eerroof van burgemeester Jo Fonck (LvB).

Burgemeester Jo Fonck (toen SP.A, nu LvB), diende in april in 2017 een klacht in tegen Erna Scheerlinck (toen onafhankelijk, later E.R.N.A) wegens laster en eerroof. “Ik deed dat op basis van de uitspraken die zij en haar echtgenoot publiek deden en nu nog altijd doen over een gerechtelijk dossier dat al een tijdje is afgesloten. Ze doen dat om mijn geloofwaardigheid als persoon en politicus onderuit te halen en dat kon ik niet zomaar laten voorbijgaan”, verkondigde Fonck toen. Scheerlinck beweerde onder meer dat er onregelmatigheden zouden zijn gebeurd bij de aankoop van de site Van Roy.

Dinsdag verwees de parket-generaal haar door naar de correctionele rechtbank. “Scheerlinck was al meermaals in beroep gegaan tegen de klacht, maar dat werd nu blijkbaar ongegrond verklaard”, vertelt Fonck. “Ik ben heel tevreden dat gerechtigheid eindelijk geschiedt. Nu wordt ze voor die laster en eerroof verantwoordelijk gesteld.”

Scheerlinck zelf wacht af. “Ik wacht nog altijd op nieuws van mijn advocaat, officieel weet ik nog van niets. We zullen zien hoe het dossier nu verder verloopt. Blijkbaar mag ik mijn mond niet opendoen of ik krijg verwijten van laster en eerroof naar mijn hoofd gegooid. Onterecht, want het enige wat ik wil, is gerechtigheid maar dan trap je blijkbaar af en toe op lange tenen”, reageert ze.

Door emd
AANGERADEN