Honderden vrienden, kennissen en familieleden houden emotionele ‘stille wake’ voor vermist duikerskoppel

Bron © Eigen berichtgeving
Torhout -

In het West-Vlaamse Torhout hebben een 500-tal vrienden, familieleden en kennissen een stille wake gehouden voor de woning van het vermiste duikerskoppel Kurt Huberecht en Nathalie Fiers. Tientallen kaarsen wierpen hun flakkerend licht op de talloze foto’s van het koppel. Dinsdag werden de zoekacties naar het koppel stopgezet.

LEES OOK. Familie duikerskoppel blijft met zoveel vragen achter: “Heeft Kurt zijn vrouwtje nog proberen te redden?” (+)

Dat goochelaar Kurt “Katana” Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers bijzonder graag gezien waren in Torhout bewezen de 500 aanwezigen tijdens de stille wake dinsdagavond voor hun woning in de Ruddervoordestraat.

Plaats van droefheid

Vrienden en familie vielen elkaar snikkend in de armen terwijl bloemen werden neergelegd en kaarsjes ontbrand bij foto’s van het verdwenen koppel. Muziek, onder andere van de band Dust waarbij Nathalie zong, werd afgewisseld met aangrijpende teksten van dierbaren.

“Hun warme nestje waar we nu voor staan is een plaats van droefheid geworden”, klonk het. “Ook al zegt ons verstand van niet, met ons hart hopen we alsnog op een mirakel.”

Van hoop naar rouw

Kurt (53) en zijn vriendin Nathalie (36) verdwenen zondag tijdens een duiktrip naar een scheepswrak in de Noordzee. Met die uitstap wilden ze hun tweejarig samenzijn vieren. Maar wat een feest moest worden draaide uit op een nachtmerrie. Zoekacties naar de twee bleven zonder resultaat waardoor de hoop op een mirakel stilaan plaats ruimt voor rouw.

“We zijn hier samen omdat we hopen dat Kurt nog een goocheltruc zal bovenhalen en dat wij de zingende stem van Nathalie nog willen horen. Verslagen, machteloos en toch ook dankbaar omdat Kurt en Nathalie er tot de laatste minuut voor elkaar waren”, weerklonk het door de boksen. Er volgde ook een golf van steunbetuigingen en schouderklopjes voor de ouders en kinderen van Nathalie en Kurt. Arnaud, het negenjarige zoontje van Kurt, werd gesteund door zijn ploegmakkers bij voetbalclub KM Torhout. Er werd ook een tekst voorgelezen van Gunther Guinée, ook een goochelaar en de beste vriend van Kurt. “Mijn dochtertje en Kurts zoontje werden op dezelfde dag geboren”, zegt Gunther, die gisteren uit Antwerpen kwam afgezakt. “Sinds die dag zijn we altijd de beste vrienden geweest. De voorbije zomer hebben we elkaar door het vele werk niet veel gezien. Dit gingen we volgende week goedmaken. Maar het heeft niet mogen zijn.”

Wie dat wou kon een boodschap neerpennen in een boek en op het einde werden witte ballonnen opgelaten, als teken van het laatste sprankeltje hoop.

Door aft
AANGERADEN
Meest recent