CLUBNIEUWS. Cercle Brugge staat bekerinkomsten af, slecht nieuws uit de lappenmand voor Antwerp en KV Mechelen

© BELGA

Van solidariteit gesproken: Cercle Brugge wil het amateurvoetbal steunen en speelt in de beker tegen Rebecq niet met gedeelde inkomsten maar staat de recette volledig aan de bezoekende amateurs af. Minder goed nieuws was er voor Antwerp en KV Mechelen vanuit de ziekenboeg. Al uw clubnieuws van de dag.

jve,gco,jcs,kv,ssg,whb,dige,thst,bfa,gus

KV OOSTENDE. D’Haese en Capon hervatten

Goed nieuws in aanloop naar de match op Genk komende zaterdag: D’Haese en Capon hebben de groepstraining hervat. Indien ze de komende dagen geen hinder ondervinden, kunnen ze dit weekend spelen. Palaversa en Hjulsager raken niet fit voor de verplaatsing naar Limburg. Een rechtzetting: gisteren verscheen er een foutje in onze berichtgeving over de verplaatsing naar Mandel United. KV Oostende meldt dat het ticket niet inbegrepen zit in de prijs van 10 euro voor de busreis en de twee biertjes geschonken door Filou.

KV KORTRIJK. Bezoekersvak Mechelen uitverkocht

Het bezoekersvak van Kortrijk is uitverkocht voor de wedstrijd tegen Mechelen van aanstaande vrijdag. Kortrijk heeft wel zelf nog kaartjes te koop voor de match tegen Mechelen. Supporters kunnen hun ticket kopen in het loket van 14 uur tot 17 uur op woensdag en donderdag. Vrijdag zijn er aangepaste uren, van 9 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur. Ook online kunnen ze aangekocht worden.

“Hopelijk komen veel supporters ons steunen, want we willen alleen maar genoegen nemen met de zege”, zei Kagelmacher.

ZULTE WAREGEM. Morgen vrije dag voor de groep

De spelers bereiden zich deze week voor op de komst van AA Gent aanstaande zondag. Het wordt een drukke week. Op woensdag 25 september staat er alweer een bekerwedstrijd ingepland. In de 1/16de finales neemt Essevee het op tegen KFC Duffel uit de tweede amateurklasse B. Daarom besloot de staf dat de spelers nu donderdag kunnen genieten van een vrije dag. Vrijdag en zaterdag wordt er dan achter gesloten deuren getraind richting de wedstrijd tegen de Buffalo’s.

CERCLE BRUGGE. Cercle staat recette af aan Rebecq

Tegen Antwerp geldt de combiregeling, er kunnen dus geen tickets gekocht worden op de wedstrijddag. De vermiste duiker, die ook goochelaar en dj is, was zaterdag nog actief als dj in de Cercle-pub. Om het amateurvoetbal te steunen staat Cercle volgende dinsdag de bekerrecette volledig af aan tegenstander Rebecq.

AA GENT. Buffalo’s rekenen op 15.000 fans

Saint-Etienne kan morgen rekenen op de steun van ongeveer 1.000 fans, waardoor het vak met bezoekende fans zal vollopen. AA Gent verkocht al 13.000 mini-abonnementen en de Buffalo’s mikken op ongeveer 15.000 toeschouwers. Morgen is er wel geen ticketverkoop aan de loketten mogelijk, dus late beslissers reppen zich beter vandaag nog naar de dienst ticketing van AA Gent. Online kunnen er morgen enkel nog tickets aangekocht worden indien je voor 31 augustus geregistreerd was in het Gentse ticketingsysteem.

WAASLAND-BEVEREN. Beloften onderuit tegen Zulte Waregem

De beloften van Waasland-Beveren verloren maandagavond hun match tegen Zulte Waregem. Op de Freethiel werd het 2-3. Geel-blauw werd voor rust op achtervolgen aangewezen nadat de bezoekers vanop de stip op voorsprong kwamen. Din Sula hing de bordjes kort na rust in evenwicht. Zulte Waregem kwam even later weer op voorsprong, maar Sula bracht de Waaslanders opnieuw op gelijke hoogte. Alexis Gamboa zette met een ongelukkige owngoal de 2-3-eindstand op het bord.

ANTWERP. Seck enkele weken aan de kant

Antwerp ontving 1B-club Westerlo voor een trainingsduel onder wisselspelers. Voor de pauze liep The Great Old 2-0 uit via Baby en Gano. De Kemphanen herstelden nadien het evenwicht. Benson versierde zijn eerste officieuze minuten voor Antwerp. Miyoshi, zondag nog matchwinnaar in het Lotto Park, bleef wegens lichte hinder aan de kant. Seck (27) kwam een kijkje nemen, en deed dat op krukken. De Senegalees onderging een ingreep aan de knie en staat enkele weken aan de kant. Hij speelde al een tijdje met last aan het kraakbeen.

KV MECHELEN. De Camargo onzeker voor Kortrijk

In Mechelen werkte de rest van de A-kern de eerste groepstraining af na het verlies in Gent (3-0). Drie dagen voor het duel in Kortrijk bleef De Camargo nog aan de kant. Hij sukkelt sinds vorige week woensdag met een lichte knieblessure en deed het dinsdag nog rustig aan op training. Het blijft voorlopig een vraagteken of hij op tijd fit geraakt. Goed nieuws was er voor Bijker. Hij hernam de individuele trainingen met bal. Swinkels en Vanzeir kregen uit voorzorg een alternatief programma. Engvall zit nog steeds in volle revalidatie.

STANDARD. Pocognoli wordt weer opgevist

Bij Standard maakt Sébastien Pocognoli (foto) opnieuw deel uit van de A-kern. De 32-jarige verdediger werd twee weken geleden samen met Orlando Sa en Luis Pedro Cavanda naar de Luikse C-kern verwezen. Pocongoli werd daar gisteren uit opgevist. De ervaren vleugelverdediger traint vanaf heden weer met de eerste ploeg mee en is ook toegevoegd aan de spelerslijst voor de competitie. Op de lijst van de Europa League staat hij echter niet.

STVV. Kanaries zaterdag met Seung-Woo Lee?

De STVV’ers werkten aan het tweede luik van de teambuilding. Vandaag hernemen de Kanaries de veldtraining in Sint-Truiden. Uitgezonderd De Petter en Steppe, die vandaag onder het mes gaat, traint iedereen mee. Achter de schermen wordt nog gewerkt aan de administratie van de Zuid-Koreaan Seung-Woo Lee. De staf gaat ervan uit dat Lee speelgerechtigd is in Charleroi. Gisteren zakte overigens veel volk af naar Stayen, de voorverkoop voor de derby tegen RC Genk werd immers gestart.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten