Benzine- en dieselprijzen stijgen vanaf morgen

© BELGA

Benzine en diesel tanken wordt donderdag zoals voorspeld duurder. Dat blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor een liter benzine 95 (E10) stijgt 6,4 cent per liter. Voor diesel (B7) komt er 2,9 cent per liter bij.

jvh

De stijging was verwacht en een gevolg van de stijging van de olieprijzen op de internationale markten, na een droneaanval het voorbije weekend op het hart van de Saudische olie-industrie.

De nieuwe maximumprijs voor een liter bezine 95 (E10) stijgt dus 6,4 cent per liter, tot 1,5240 euro. Voor benzine 98 (E5) komt er 6,8 cent per liter bij tot 1,5720 euro per liter. De nieuwe maximumprijs van diesel (B7) bedraagt vanaf donderdag 1,5510 euro per liter (+2,9 cent).

Ook LPG tanken wordt duurder. De nieuwe maximumprijs bedraagt 0,5070 euro per liter, of een stijging met 5 cent per liter.

Droneaanval op Saudi-Arabië

De prijsstijgingen zijn het gevolg van de droneaanvallen op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië vrijdagnacht. Dat land legde als gevolg van die aanvallen tijdelijk de helft van de olieproductie stil, en ook de bijhorende stijgende spanningen in de regio duwen de olieprijzen de hoogte in.

LEES OOK. Sterkste prijsstijging ooit van ruwe olie na droneaanval: betekent dat ook een aanslag op jouw portefeuille? (+)

LEES OOK. Game of drones: vier landen spelen gevaarlijk spel na aanval op grootste olieraffinaderij ter wereld (+)

LEES OOK. Hoe een groep rebellen met 10 drones de helft van de olieproductie van een heel land lamlegde (+)

Aangeboden door onze partners