Rijzende ster in de Belgische filmwereld, maar Victor Polster stopt met acteren: “Eerst studies afmaken”

Victor Polster Foto: EPA-EFE

Victor Polster brak door in ‘Girl’ met een acteerprestatie waarvoor hij afgelopen weekend nog een Ensor won op het filmfestival van Oostende, maar de 17-jarige lijkt niet van plan om zich meteen op zijn acteercarrière te werpen. “Ik wil eerst mijn diploma behalen”, zegt Polster in Het Laatste Nieuws.

Polster zette in ‘Girl’ een straffe acteerprestatie neer als transgenderballerina Lara, en kreeg dan ook heel wat aanbiedingen. Maar de jonge Brusselaar heeft nu beslist om zich eerst te focussen op zijn dansopleiding bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. “Ik zit daar nu in mijn laatste jaar, en daarna is het toch de bedoeling dat ik werk vind als danser”, aldus Polster in Het Laatste Nieuws.

“Ik zou ook gewoon geen tijd hebben om een acteer- en danscarrière te combineren, want als balletdanser moet je keihard werken. Ik ga er niet van uit dat ik het allemaal al kan, integendeel. Vandaar dus mijn beslissing om mijn acteercarrière, voor nu toch, on hold te zetten. Al blijf ik hopen dat er na mijn studies nog mooie kansen zijn voor mij.”

bekijk ook

Girl - International Trailer

Door jvh
AANGERADEN