Ouders van Théo Hayez blijven hopen op bijkomende onderzoeksdaden: “Talrijke vragen blijven onbeantwoord”

Bron © BELGA

Laurent Hayez geeft de zoektocht naar zijn zoon nog niet op. Foto: rr

Bij de verdwijning van de Belg Théo Hayez in Australië eind mei zijn er nog verschillende “schaduwzones” die nader onderzoek verdienen, oordelen zijn ouders. Zij hopen dat de overdracht van het dossier aan de lijkschouwer van de staat New South Wales zal leiden tot bijkomende onderzoeksdaden.

“Onze wil om volledige duidelijkheid te scheppen over de verdwijning van Theo, verzwakt niet”, aldus Laurent Hayez en Vinciane Delforge. De overdracht van het onderzoek door de Australische politie aan de lijkschouwer “vertegenwoordigt de hoop om bijkomende onderzoeksdaden te verkrijgen”. “Talrijke vragen die we hebben gesteld in juli tijdens ons eerste verblijf in Byron Bay, blijven onbeantwoord”, aldus de ouders van de 18-jarige Belg. Vader Hayez zegt de Australische onderzoekers te hebben gesproken begin september. “Verschillende schaduwzones bestaan nog na dat onderhoud”, stelt hij.

De ouders zullen de komende dagen ook nog de mensen ontmoeten die belast zijn met het dossier bij de Belgische politie en justitie. De komende weken keert de vader ook terug naar Australië, waar hij de lijkschouwer zal ontmoeten.

Théo Hayez, afkomstig uit Overijse, was sinds eind 2018 op vakantie in Australië. Hij werd voor het laatst gezien op 31 mei in surfparadijs Byron Bay. Hij zou begin juni terugkeren naar België. Het signaal van zijn telefoon werd de dag nadien opgepikt bij de vuurtoren van Byron Bay.

Door jvh
AANGERADEN