Brainstorm mee over toekomst Copacobana

Foto: dvh

Gent -

Na tien edities dreigt het gratis festival Copacobana in het Rozebroekenpark het slachtoffer te worden van zijn succes. Om te overleven, roept de organisatie om frisse ideeën. Ook die van u.

“Vorig jaar hadden we 50.000 unieke bezoekers op drie dagen”, zegt Joachim Matthys van Copacobana. “Het weer was ideaal, niemand van onze 450 medewerkers wordt betaald én we kregen een extra toelage van de Stad. Toch draaiden we maar net break-even. Dat is niet houdbaar.”

Het grootste probleem is dat Copacobana de jaarlijkse aangroei van de bezoekers met 10 à 20 procent niet kan volgen. “We zijn effectief té groot geworden. Onze vrijwilligers moesten zich nu kapot werken. Eigenlijk hebben we er twee keer zo veel nodig, maar vind maar eens 900 mensen.” Daarom vreest Matthys dat het echt anders moet. “We weten zelf ook niet goed op welke manier. Toch groeien? Dan hebben we geld nodig van de Stad om een vaste medewerker aan te werven. Verhuizen, bijvoorbeeld naar Destelbergen of de Blaarmeersen? Krimpen? En zo ja, hoe? Of moeten we er misschien definitief een streep onder trekken?”

Copacobana nodigt iedereen uit om mee te brainstormen op 21 oktober om 20 uur in Villa Anamma. villa-anamma.be

Door gn
AANGERADEN