Alexander Kristoff sprint naar zege in eerste etappe van de Ronde van Slovakije

De openingsrit in de Ronde van Slovakije (2.1) is gewonnen door Alexander Kristoff. De Noor van UAE Team Emirates snelde na 138 kilometer in Bardejov naar de zege voor het Deceuninck-Quick.Stepduo Michael Morkov en Elia Viviani. Vanmiddag staat nog een tijdrit op het programma.

De openingsrit in de Ronde van Slovakije was een korte en vlakke etappe, voer voor sprinters dus en een vroege vlucht maakte dan ook niet veel kans. Toch kozen met onze landgenoot Kenny Molly, Erik Fetter, Florian Kierner, Rasmus Bøgh Wallin, Alexandre Delletre en Anders Skaarseth zes dapperen om hun kans te gaan. Deceuninck-Quick.Step, UAE Team Emirates en Groupama-FDJ gaven hen evenwel niet veel voorsprong en met nog 10 km voor de boeg werden met Skaarseth en Wallin de twee laatste vluchters bij de lurven gevat en begon de voorbereiding van de sprint.

Op de lichtjes hellende finish, belegd met kasseien, was het Alexander Kristoff die zich de sterkste toonde, goed voor zijn zevende overwinning van het seizoen. Hij begint aan de 7,4 km lange tijdrit in Bardejov als leider. (belga)

LEES OOK

Nu in het nieuws