Deze gemeente heeft al drie trajectcontroles en hoewel er geen een van werkt, komt er nu nog een vierde bij

Op de baan tussen Rotselaar en Werchter wordt ook trajectcontrole geïnstalleerd. Foto: jct

Rotselaar -

Nadat begin vorig jaar de eerste trajectcontrole zijn intrede deed op het grondgebied van Rotselaar, wordt nu ook een vierde trajectcontrole gebruikensklaar gemaakt aan de Provinciebaan. Dat is opvallend, want de eerste drie zijn intussen nog altijd niet in werking.

In het voorjaar van 2018 plaatste het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) in Rotselaar een eerste trajectcontrolesysteem langs de Aarschotsesteenweg. In de zomer van dit jaar volgde een tweede langs diezelfde steenweg en ook aan de Nieuwebaan in Werchter werd trajectcontrole geïnstalleerd.

Onlangs werden ook aan de Provinciebaan de noodzakelijke palen geplaatst om de controle van het traject tussen de Kapelstraat en de Dijlekant mogelijk maken.

En dat is op z’n minst gezegd vreemd, want de andere trajectcontroles werken momenteel nog niet eens. Volgens Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) mogen we tegen het einde van dit jaar verwachten dat de controles aangezet worden. Dat dit zo lang duurt (sinds de plaatsing van het eerste trajectcontrolesysteem is intussen bijna 2 jaar verstreken zonder dat er ook maar één controle werd uitgevoerd, nvdr.) mag volgens Erik Sclep van AWV niet verbazen. “Het gaat bij de installatie van trajectcontroles steeds om een zeer technisch dossier, waarbij ook verschillende partijen, zoals gemeentebesturen en politie, zijn betrokken”, verduidelijkte hij. “De tijd die in dit dossier nodig was vormt zeker geen uitzondering.”

ANPR

Voor de gemeente Rotselaar mag het in ieder geval zo snel mogelijk in werking treden. “Daarnaast bekijken we samen met de andere gemeentes van onze politiezone, Tremelo en Begijnendijk, of we deze controles ook op gemeentelijk vlak, los van AWV, nog verder zullen uitbreiden”, aldus de Rotselaarse schepen van Mobiliteit Carine Goris (CD&V), hierin bijgetreden door de burgemeester van Tremelo Bert De Wit (CD&V) die er nog aan toevoegt dat weldra een anonieme politiewagen met ANPR-controle de straat zal worden opgestuurd. “Maar hiervan zullen we zeker geen foto verspreiden.”, besluit hij lachend.

Door conny justé