Canvas trekt de concertzalen in met ‘Belpop’

© pel

Nog meer dan genoeg voer in de Belgische muziekwereld voor een nieuwe reeks van Belpop, vindt Canvas. En dus start begin oktober het negende seizoen van het muziekprogramma. Daarin brengen commentator Luc Janssen (65) en de documentairemakers portretten van Bart Peeters, Guido Belcanto, De Mens en een terugblik op veertig jaar Ancienne Belgique. Het startschot wordt gegeven met het verhaal van Joost Zweegers, die sinds zijn overwinning in de Rock Rally van 1996 hoge met lage toppen afwisselt als Novastar. Opnieuw combineren de makers interviews met grepen uit de archiefdozen van binnen- en buitenlandse omroepen en privémateriaal van de artiesten zelf.

dvg

Voor het eerst breekt Belpop ook naar buiten met Belpop live. Twee dagen voor de start op televisie vertoont Canvas de eerste aflevering in de Antwerpse concertzaal Trix. Joost Zweegers zal er ook bij zijn: hij gaat na de exclusieve avant-première in gesprek met de bezoekers en treedt op met een intiem akoestisch soloconcert.

Belpop loopt vanaf maandag 7 oktober iedere maandagavond op Canvas en is ook integraal te bekijken op het digitale platform VRT NU.

Aangeboden door onze partners

Lees ook