Nieuwe dodelijke schietpartij in Amsterdam: politie houdt klopjacht op daders

Bron © BELGA

Eerder vandaag werd advocaat Derk Wiersum op straat vermoord. Foto: AFP

Bij een schietpartij, woensdagavond op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost, is een dode gevallen. Twee verdachten vluchtten op een scooter. Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de moord op advocaat Derk Wiersum, eerder op de dag.

De auto werd vanop een zwarte scooter onder vuur genomen. Het voertuig belandde in de brandweerkazerne. Daar vielen geen gewonden. Maar de bestuurder van de wagen raakte wel levensgevaarlijk gewond is kort na de feiten overleden.

Volgens de politie zaten er twee mensen op de scooter met drie wielen. Ze zijn gevlucht. De daders waren in het zwart gekleed en droegen zwarte helmen. De politie is een grote zoekactie bezig.

Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

Vanochtend werd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert, in een ander deel van de stad, strafrechtadvocaat Derk Wiersum doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in het Marengo-proces, de strafzaak tegen de criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki. De politie gaat er vooralsnog van uit dat er geen verband is, maar onderzoekt dat nog.

Extra bescherming

Na de moord op de Nederlandse advocaat Derk Wiersum woensdagmorgen zijn maatregelen genomen voor de bescherming van het openbaar ministerie (OM) en de rechters die betrokken zijn bij de rechtszaak tegen de bende van het criminele kopstuk Ridouan Taghi, de zaak Marengo. Dat heeft Fred Westerbeke, de hoofdofficier van het landelijk parket van het openbaar ministerie, woensdagavond gemeld in het NOS-programma Nieuwsuur.

LEES MEER. Nederland in shock: met het executeren van een advocaat voor de ogen van zijn gezin is de Mocro Maffia “een grens overgegaan” (+)

Door adm,tg
AANGERADEN
Meest recent