Tijd dringt voor nieuwe wielerploeg Katusha-Israël

© MARC HERREMANS

De renners en het personeel van Katusha-Alpecin kregen in de Vuelta te horen dat de ploeg doorgaat via een fusie. Een eerdere potentiële deal met Arkéa-Samsic sprong af, momenteel lijkt Israel Cycling Academy de grootste kanshebber. Beide partijen zitten alleszins nog steeds samen rond de tafel.

bvc

De World Tour-licentie van Katusha zou opgekocht worden door het procontinentale Israel Academy, Kjell Carlström zou de sportief manager worden. De contracten van de elf renners van Katusha, onder wie onze landgenoten Jens Debusschere en Jenthe Biermans, zouden overgenomen worden. De contracten van de zeven renners van Israel Academy, onder wie de Belgen Ben Hermans en Tom Van Asbroeck, blijven bestaan. Met ook al de aangetrokken Daniel Martin en Hugo Hofstetter zou een degelijke ploeg op poten kunnen worden gezet.

Lang mag er echter niet meer getalmd worden, want op 1 oktober moet elke wielerploeg een dossier binnensturen bij de UCI, inclusief bankgaranties, een officiële ploegnaam, de naam van de sponsors en de gegevens van een aantal renners. De deadline nadert dus. Ook de renners van Katusha voelen dat. Zo heeft Nils Politt concrete interesse van Deceuninck-Quick Step en Team Ineos, maar de nummer twee van Parijs-Roubaix hangt voorlopig nog vast aan zijn huidige verbintenis bij Katusha.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten