Listige dief steelt elektrische fiets… met blikje bier

Themabeeld. Foto: Shutterstock

Knokke-Heist / Blankenberge -

Een 40-jarige Blankenbergenaar riskeert in de Brugse strafrechtbank zes maanden celstraf met uitstel voor diefstal van een elektrische fiets.

Op 20 mei 2017 stapte J.P. de elektrozaak Demuynck langs de Kerkstraat in Heist binnen. Hij wou naar eigen zeggen een elektrische fiets kopen, maar dan enkel na een testritje. J.P. overhandigde een witte zak als waarborg en reed met de fiets de winkel uit.

Teruggevonden op website

“Toen de beklaagde na twintig minuten nog altijd niet terug was, begon de zaakvoerder argwaan te ruiken. In de zak bleek een vol blikje bier en een leeg blikje Red Bull te zitten”, aldus de procureur.

De zaakvoerder ging de beklaagde zoeken met zijn eigen fiets, maar zonder resultaat. Een vijftal maanden later dook de gestolen fiets plots op, op een tweedehandssite. De gedupeerde zaakvoerder deed een bod en kon zo de identiteit van de verkoper achterhalen. Die bleek niemand minder dan J.P. te zijn. De politie voerde een huiszoeking uit bij de man en trof er de gestolen fiets aan op het terras. “Toen de elektrische fiets die ik van mijn vader kreeg gestolen werd, had ik een nieuwe nodig”, verklaarde hij aan de politie.

De uitspraak volgt op 17 oktober.

Door aft