Talkshow van Davy Parmentier neemt het op tegen ‘De slimste mens’

© Davy Parmentier

Witte rook voor Davy Parmentier (36): de creatief directeur en nieuwbakken talkshowhost van VTM weet wanneer zijn eigen praatprogramma op antenne mag.

tove, dvg

De nog titelloze talkshow start op maandag 28 oktober. Die datum is niet toevallig gekozen: net dan duikt Gert late night op Vier in z’n winterslaap en gaat Vandaag-presentatrice Danira Boukhriss Terkessidis een weekje met herfstvakantie. Zo begint Parmentier zonder rechtstreekse concurrentie aan zijn show.

Wel krijgt hij een andere flinke tegenstrever op zijn bord. Op 28 oktober gaat ook De slimste mens ter wereld van start. Erik Van Looy en zijn jury beginnen er iedere weekavond aan rond 21.30 uur, waardoor het laatste deel van de quiz telkens overlapt met Parmentiers show. Die staat van maandag tot en met vrijdag rond 22.30 uur geprogrammeerd. Enkel op vrijdag, wanneer er geen Slimste mens is, krijgt Parmentier dus vrijspel.

Positie kiezen

Na maanden voorbereiding heeft Davy Parmentier intussen een proefaflevering ingeblikt, waarna hij definitief groen licht kreeg van VTM. Hoe zijn programma er precies zal uitzien, blijft voorlopig geheim. Op enkele details na. Zo komen er dagelijkse rubrieken met onder meer Andy Peelman. Ook Bruno Wyndaele, in een ver verleden de presentator en bedenker van De laatste show, is aan boord. Hij werd ingelijfd door het productiehuis dat de talkshow maakt, om mee te werken achter de schermen.

Parmentier wilt zich tussen Vandaag en Gert late night positioneren: hij combineert korte stukjes actualiteit met bezoekjes van bekende schermgezichten. “Geen personalityshow, maar ook geen gesprekken met een resem getuigen”, klinkt het.

LEES OOK