Callboys mikken nu ook op zomerfestivals

Foto: Kioni Papadopoulos

Op het televisiescherm zijn ze weer volop aan het ‘vegen’. Maar intussen bouwen de Callboys ook een eigen muziekcarrière uit. Met hun funkgroep Belga speelden ze al een eerste show in een kleine zaal. Maar de ambitie reikt verder dan dat. Veel verder. “Het is de bedoeling dat we volgende zomer meedraaien op de grote zomerfestivals.”

Wie er vorige maand bij was tijdens het eerste concert van Belga in de Antwerpse zaal Kavka, weet dat de Callboys goud in handen hebben. Rik Verheye, Bart Hollanders, Stef Aerts en Matteo Simoni wekken de oude funkmuziek uit hun tv-serie tot leven met een ronduit indrukwekkende liveband. Staan onder anderen op het podium: gewezen dEUS-gitarist Mauro Pawlowski, drumster Isolde Lasoen en trompettist Jo Hermans (beiden Daan) en enkele muzikanten van Clouseau en Gabriel Rios. Maar ook hun regisseur Jan Eelen, het brein achter Callboys, doet mee als gitarist. De Callboys zelf zingen en werken hun publiek in het zweet. “Maar het is niet meer dan een probeersel”, suste Bart Hollanders nog voor dat eerste optreden.

LEES OOK. De ‘Callboys’ over de (on)gemakken van het filmen: “Goed dat de naaktscènes er meteen op stonden” (+)

Zestien muzikanten

Die plannen klinken nu plots een pak ambitieuzer. De groep breekt open en wil straks de festivaltenten induiken. “Belga zal vooral actief zijn tussen april en september”, zegt Wim Delarbre van boekingskantoor TTT Artists. “Het festivalseizoen valt daar middenin, ja. Het is dan ook onze bedoeling om mee te draaien op de grote zomerfestivals. Het is nog te vroeg om te verklappen welke dat worden. Maar wees maar zeker dat we het groots zien.”

LEES OOK. Callboys in politie-outfit testen geloofwaardigheid: “Stopt die echt voor ons?”

Belga zal met liefst zestien muzikanten op het podium staan. “Rik, Bart, Stef en Matteo zijn daar telkens bij”, zegt Delarbre. “Als hun agenda’s dat toelaten, natuurlijk. Ze hebben ook hun werk op tv- en filmsets.” Zo waren tijdens de try-out in Antwerpen enkel Verheye en Hollanders erbij. “Maar ze hebben er alle vier veel zin in. Hoeveel het kost om Belga te boeken, kan ik niet zeggen. Er zijn verschillende tarieven, afhankelijk van de grootte van de podia. Maar onze muzikanten zijn geen sukkelaars, natuurlijk.” (lacht)

Na een blitzconcert bij Danira Boukhriss Terkessidis in Vandaag begin deze week, heeft Belga voorlopig nog één concert op de planning. Op 9 oktober speelt de groep op Hotspotfestival in Tielen. Verdere boekingen kunnen aangevraagd worden via www.tttartists.be. Callboys 2 loopt komende weken nog op Vier.

Door dvg
Meest recent