Rosa uit ‘Thuis’ gaat zingen

Foto: Bellissama

Actrice Annick Segal (58) kennen we vooral als Rosa uit de Eén-soap Thuis, maar in het Antwerpse Fakkeltheater laat ze op 12 januari een andere kant van zichzelf zien. Ze is een van de artiesten die deelneemt aan een reeks concerten, gebundeld onder de naam ‘Bellissama’.

“Er zal chanson, musical en klassieke muziek te horen zijn”, zegt Segal. “Mijn leven zonder die genres kan ik me niet voorstellen. Tijdens mijn concert heb ik het over mijn veertigjarige relatie met mijn man, over hoe mijn grootouders vanuit Roemenië naar hier zijn gekomen, of hoe ik met mijn paard Zandhoven al een tijd onveilig maak. Het wordt een reis door mijn leven aan de hand van muziekstukken, die ik zelf uitgekozen heb en ik durf ook persoonlijk te worden.”

Op het podium krijgt Segal het gezelschap van Ode an die Freude, die haar stukken zal spelen en zingen. Maar ze gaat ook zelf zingen. “Maar ik ben geen muzikante, dus de hoge noten laat ik over aan de anderen. Er zal onder meer een stuk van Beethoven gespeeld worden op de piano. Van hem had ik vroeger een grote poster in mijn kamer. Ik was smoorverliefd op hem.”(lacht)

“Ik vond klassieke muziek altijd mooi. In ons gezin werd er ook altijd veel naar dat genre geluisterd. Elke opera in Antwerpen heb ik gezien met mijn tante. De Koningin Elisabethwedstrijd keken we altijd samen met de hele familie. Het zat in mijn opvoeding en heeft me heel erg geraakt. Daarom dat ik dit ook doe. Ik wil aantonen dat deze muziek even bepalend kan zijn in het leven als genres die als ‘lichter’ worden aanzien. Het belooft een ontspannende kleine twee uur te worden voor de mensen.”

INFO

Meer info en tickets via fakkeltheater.be

Door eadp