Abonnee worden? Kies je leesformule

20/09/2019 - Extra
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  VRT

‘Taboe’ genomineerd voor internationale Emmy

Comedian Philippe Geubels mag zijn ticket naar New York boeken. Taboe, het programma waarin hij de grenzen van humor opzoekt, is genomineerd voor een internationale Emmy-award in de categorie ‘non-scripted entertainment’.

In het programma dat in het voorjaar van 2018 op Eén te zien was, gaat Geubels een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen. Gaande van mensen met een andere huidskleur, holebi’s tot mensen met een fysieke beperking. Daarna neemt hij de proef op de som: hij brengt comedy over hen, voor hen. Gemiddeld keken zo’n 1,7 miljoen mensen naar het programma. Intussen werkt productiehuis Panenka aan een tweede seizoen, dat in het najaar van 2020 op de buis komt. Eerder raakte ook al bekend dat het programma op interesse kon rekenen in het buitenland. In Nederland is momenteel de originele versie te zien op de commerciële zender RTL. Aan onder meer de VS, Engeland, Frankrijk en Noorwegen werden de rechten om te produceren verkocht.

Vorig jaar wonnen productiehuis Shelter en Jens Dendoncker nog een internationale Emmy in diezelfde categorie voor het VTM-programma Hoe zal ik het zeggen?. Ook Wat als?, Benidorm Bastards en Sorry voor alles vielen er al in de prijzen.(eadp)

AANGERADEN