Wielrenster Puck Moonen is gezicht van campagne tegen pesten: “Ik weet maar al te goed hoe het voelt”

Puck Moonen, wielrenster bij Lotto Soudal ladies, is het gezicht van een nieuwe campagne tegen pesten. “Ik krijg soms ook negatieve reacties, ik weet dus maar al te goed hoe het voelt om gepest te worden. Pesten gebeurt nog veel te vaak, dat moet écht stoppen. Wees een maatje, geen pestkop!”

Gepest en uitgesloten worden is vandaag de dag nog steeds een probleem waar bijna alle kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. Cartoon Network, Awel en wielrenster/influencer Puck Moonen roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap, eigenheid en tegen pesten. “Jezelf kunnen zijn en respect hebben voor iedereen: dat is het doel!”

Onder het motto “Wees een maatje, geen pestkop” kunnen kinderen, leerkrachten, trainers én ouders meer informatie krijgen over pesten en wat men er tegen kan doen.

“Pesten kan heel erg pijn doen. Daarom is het belangrijk dat we dit stoppen!”, aldus Puck Moonen. “Grijp in als je ziet dat iemand gepest wordt en vertel het aan een vertrouwenspersoon. Geloof in jezelf, wees sterk en wees bovenal de persoon die je wil zijn!”

Een online platform zal kinderen via enkele nuttige tips en vuistregels informatie geven over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.

Deze campagne wordt ondersteund door Awel, dat een luisterend oor biedt aan kinderen en jongeren die met pesten te maken krijgen. Of je nu pest, ziet pesten of wordt gepest, Awel is er voor je via www.awel.be of het gratis nummer 102.

Door vml
AANGERADEN