Extreme verkeersagressie in Genk: 71-jarige man dreigt met pepperspray en rijdt twintiger aan na ongeval

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: Shutterstock

Genk / Zonhoven / Houthalen-Helchteren -

De politie heeft donderdagmiddag een 71-jarige man uit Zonhoven gearresteerd voor een aanrijding met vluchtmisdrijf en verkeersagressie tegen een 26-jarige man uit Houthalen-Helchteren. De twintiger probeerde de bejaarde man na een ongeval in Genk tegen te houden, maar die dreigde eerst met pepperspray en reed de andere man vervolgens aan, waarna hij wegreed.

De 71-jarige man uit Zonhoven was donderdag rond 11.30 uur op de Hasseltweg in Genk betrokken bij een kop-staartaanrijding met een 31-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren. De vrouw raakte daarbij lichtgewond. Tijdens een discussie na het ongeval haalde de 71-jarige verdachte zijn pepperspray boven en wilde hij duidelijk de plaats van de aanrijding verlaten. De 26-jarige getuige wilde hem tegenhouden, maar de zeventiger reed de twintiger aan en kon ontkomen.

Na identificatie door politie CARMA konden de collega’s van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad de agressieveling thuis oppakken en hem voor verhoor naar het commissariaat in Genk overbrengen. De politie stelde pv’s op voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen, bedreigingen en het dragen van een verboden wapen. Na verhoor mocht de man naar huis. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Hij zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden.

Door jvh
AANGERADEN