Remco Evenepoel over zijn guilty pleasure, de kracht van ‘The Wolfpack’ en waarom hij nu “anders wint” dan vroeger

Remco Evenepoel leeft stilaan toe naar het WK wielrennen in Yorkshire. Zijn eerste seizoen bij de profs kan al lang niet meer stuk na enkele indrukwekkende prestaties. In een video voor zijn team Deceuninck - Quick Step blikte de 19-jarige renner terug op zijn topjaar.

LEES OOK. Op bezoek bij Victor Campenaerts in Yorkshire: “Ik kan de WK-tijdrit winnen, maar Evenepoel is de topfavoriet”

Evenepoel won dit seizoen het EK tijdrijden, de Ronde van België en de Clasica San Sébastian. Hij maakte zijn status als supertalent helemaal waar.

“Ik had nooit een resultaat zoals dit verwacht”, zegt hij. “Het was echt gek, zeker na San Sébastian en het EK. De fans werden gek. Hun steun is altijd goed voor extra motivatie en zorgt voor een extra boost. Er zijn alleen positieve vibes. Ik heb niet geteld hoeveel handtekeningen ik heb uitgedeeld, maar ik denk dat het er nogal veel zijn geweest (lacht).

Remco Evenepoel over zijn <I>guilty pleasure</I>, de kracht van ‘The Wolfpack’ en waarom hij nu “anders wint” dan vroeger
Foto: Photo News

“Anders winnen”

“Zo’n trui is speciaal en volgend jaar rijd ik tijdritten als Europees kampioen. Ik kreeg al kippenvel toen ik de trui nog maar vastpakte dus. Ik deed hem meteen aan en ging ermee rijden. Als je zo’n trui kan dragen, ja… Je mag die bandjes je leven lang dragen dus. Dat is geweldig, een droom. De Wolfpack? Die draait volledig rond winnen. Het maakt niet uit welke wedstrijd het is of zelfs een game. Als we de bus uitstappen, is het altijd van: Komaan jongens, we’re going to rock it again today. Ook in de radio’s, we zijn altijd positief. Het is een droom om in een team als dit te zitten. Ze leren me echt om rustig te blijven en te genieten van het moment. Dat deed ik daarvoor niet. Ik won elk weekend, maar ik genoot er niet van. Ik ging gewoon van wedstrijd naar wedstrijd. Het is een totaal andere manier van genieten van een overwinning. Ik ben een totaal ander persoon nu.”

“Het seizoen startte al in januari (in de Ronde van San Juan, red.), een maand vroeger dan normaal. Ik was nog niet in topvorm en op mijn ideale gewicht, maar de resultaten waren oké. Gedurende het jaar werd ik beter en beter. Mijn lichaam is enorm veranderd. Ik voel me nu een echte prof. Ik heb me gerealiseerd hoe het leven van een profwielrenner eruit moet zien. Maar wij zijn geen machines, wij zijn mensen. Je moet ook genieten van de kleine momenten. De eerste maanden nam ik nauwelijks een dag vrij, nu doe ik dat af en toe wel. Dan ben ik blij dat ik mijn fiets eens aan de kant kan laten.”

“Dan ga ik wandelen of een ijsje eten of een koffie drinken. Ik ben gek van ijs, ik zou het eten als ontbijt, lunch of avondeten. Ik neem altijd hetzelfde: speculaas, stracciatella en dan de derde - want ik neem altijd drie bollen - dat is altijd een beslissing op het laatste moment (lacht). Zo ben ik ook in mijn dagelijks leven. Ik neem altijd op het laatste moment beslissingen, wat helemaal anders is dan mijn leven als renner. Zo heb ik mijn vakantie nog niet gepland. Hopelijk is er nog een hotel dat een kamer vrij heeft voor mij!”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent