Nog geen verbodsborden voor zwaar verkeer aan rotondes randweg

De provincie Noord-Brabant geen voorstander van verbodsborden om zwaar vrachtverkeer te weren Foto: Mia Uydens

Baarle-Hertog -

Op de gemeenteraad van Baarle-Hertog donderdagavond kwam de nieuwe randweg bij enkele agendapunten en in de vragenronde aan bod.

Omdat de weg een klein stuk over Belgisch grondgebied loopt, moest Baarle-Hertog goedkeuring geven aan Nijhovenring voor het zuidoostelijke deel. Het vorig jaar geopende noordelijk gedeelte kreeg eerder al de naam Boschovenring. Daarna gaf de gemeenteraad goedkeuring over de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, dat is zo op alle provinciale wegen in Nederland. In de rondvraag merkte Leo Van Tilburg (CDK) op dat er nog steeds vrachtwagens door het centrum rijden.

“Bij de rotondes om de randweg op te rijden kunnen verbodsborden geplaatst worden dat richting centrum niet is toegelaten voor voertuigen van meer dan 3,5 ton. Ook de ANPR-camera’s op een aantal invalswegen kunnen gebruikt worden om vrachtverkeer te weren.” Volgens burgemeester Frans de Bont (Forum+) is de provincie Noord-Brabant geen voorstander van verbodsborden. “Men wil eerst afwachten. Het is wel duidelijk dat de gewenning aan de nieuwe situatie te traag gaat.” Raadslid Jeroen Raeijmaekers (N-VA) vroeg of er geluidsmetingen gebeuren voor de omwonenden van de randweg. De burgemeester antwoordde dat daar nog niet over is nagedacht.

Nog geen verbodsborden voor zwaar verkeer aan rotondes randweg
Foto: Mia Uydens
Door rvda