Zulte Waregem haalt zijn gram: uitsluiting volstaat voor Pletinckx

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Zulte Waregem kan zondag in de thuiswedstrijd tegen AA Gent dan toch een beroep doen op Ewoud Pletinckx. De verdediger van Essevee werd vrijdag in beroep vrijgesproken van een speeldag schorsing en 1.000 euro boete. “Pletinckx had wel degelijk de bedoeling de bal te spelen”, luidt het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Pleticnkx werd dinsdag in eerste aanleg geschorst voor een speeldag, omdat hij de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League de Eupense aanvaller Jon Bautista onderuit gleed. Daarvoor kreeg het jeugdproduct van Essevee meteen rood. Zulte Waregem tekende beroep aan en haalde vrijdag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep zijn gram. De uitsluiting voor Pletinckx volstond en moest niet extra bestraft worden, luidde het oordeel.

“Bij de actie had Pletinckx wel degelijk de bedoeling om de bal te spelen. Ook de scheidsrechter bevestigt dat formeel. Er kan hem dus niet verweten worden dat hij bewust een doelkans wilde verhinderen, al deed hij dat natuurlijk wel. In de gegeven omstandigheden kan de uitsluiting als voldoende worden beschouwd, zeker gezien het gunstig disciplinair verleden van de speler”, aldus het vonnis.

Pletinckx liet zich vrijdag bijstaan door zijn Jesse De Preter, ex-advocaat, makelaar en voorzitter van de Belgian Federation of Football Agents (BFFA).

AANGERADEN