Erik Van Looy tekent bij voor nog drie jaar ‘De slimste mens’

Foto: Marco mertens

Het zeventiende seizoen van De slimste mens ter wereld staat voor de deur. En dat wordt al zeker niet het laatste van Erik Van Looy (57): de quizmaster doet er nog minstens drie jaar bij. “Ik heb net bijgetekend tot de twintigste reeks, in 2022”, zegt Van Looy. “Dan ben ik zestig. En daarna zien we wel of mijn knieën het nog houden.” (lacht)

Van Looy was er al ieder seizoen bij in De slimste mens. Tijdens de eerste editie nam hij deel als speler en hield hij het vijf afleveringen vol. Daarna nam hij de fakkel over van Bruno Wyndaele als quizmaster. “Mensen vragen me weleens of ik er na al die tijd nog van geniet. Wel, ik doe het nog steeds heel graag. De honger wordt zelfs ieder jaar groter. Omdat ik me zekerder voel dan pakweg vijf jaar geleden. Ik laat de teugels beter los dan vroeger en improviseer vaker. Als ik de studio binnenwandel, ben ik nog altijd een tikkeltje nerveus. Maar de echte zenuwen zijn weg.”

Ook over het enthousiasme bij de kijkers maakt Van Looy zich geen zorgen. “Tuurlijk vraag ik me soms af of het publiek ons programma leuk zal blijven vinden. Maar vorig seizoen bruiste het bij elke aflevering. Dat zal straks niet anders zijn: de inschrijvingen om een opname bij te wonen zitten telkens na een kwartier helemaal vol. Dat zijn Tomorrowland-toestanden. Maar dan gratis, en je krijgt er twee drankbonnetjes bij. (lacht) Ik leid daaruit af dat de mensen nog steeds op ons zitten te wachten.”

Het nieuwe seizoen van De slimste mens gaat in oktober van start op Vier. Onder anderen Philippe Geubels, Natalia, Jaak Van Assche, wielrenner Oliver Naesen, Bazart-zanger Mathieu Terryn en Callboys-acteur Bart Hollanders nemen al zeker deel.

Door dvg