Losgeslagen oplegger vernielt overweg in Beervelde

Foto: lise smout

Lochristi -

Meer dan een uur lang konden er geen treinen rijden tussen Gent en Sint-Niklaas. Oorzaak: een oplegger die losraakte op een overweg in Beervelde en die flink wat schade veroorzaakte.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur, legt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel uit. Een landbouwvoertuig verloor zijn oplegger op de overweg aan de Beerveldsebaan in Beervelde. Het gevaarte richtte een ravage aan aan de sporen. “Een van de twee sporen was vernield en op het andere lagen brokstukken”, aldus Baeken.

Een aanrijding kon gelukkig vermeden worden, zegt de woordvoerder. Er was wel een trein in aantocht, maar die kreeg tijdig het signaal om te stoppen.

Door het ongeval werd alle verkeer op de lijn tussen Gent en Sint-Niklaas stilgelegd. De NMBS zette vervangbussen in, terwijl arbeiders van Infrabel aan de slag ging om de schade te herstellen. Rond 17.20 uur was het tweede spoor vrijgemaakt, en kon het treinverkeer voorzichtig heropgestart worden. De werkzaamheden om het kapotte spoor te herstellen, zijn nog volop bezig. Hoe lang dat nog zal duren, is onduidelijk.

AANGERADEN
Meest recent