Klaar voor het WK: schaduwfavoriet Alexey Lutsenko wint Memorial Marco Pantani

© Photo News

Alexey Lutsenko heeft zaterdag de Memorial Marco Pantani (cat. 1.1) gewonnen. De Kazach van Astana haalde het na 199,8 kilometer in Cesenatico na een late uitval. Hij versloeg in extremis drie koplopers in de sprint en bleef ook nipt het peloton voor. De Italiaan Diego Rosa moest vrede nemen met plek twee, de Fransman Guillaume Martin bezette de derde podiumplaats. Voor Lutsenko is het zijn tweede zege van de week, donderdag won hij de Coppa Sabatini (1.1) na een solo van 80 kilometer.

Diego Rosa, Simone Consonni, Mattia Bais, Quentin Pacher, Romain Sicard, Guillaume Martin, Romain Le Roux en Filippo Zana vormden de vroege vlucht van de dag, die maximaal bijna zeven minuten verzamelde op het peloton. Op de derde passage van de Montevecchio versnelde Martin, alleen Rosa en Bais wisten zijn wiel te houden. In het peloton zat men niet stil en in de laatste lokale ronde kwam er een tegenaanval van een dertigtal 30 renners, bij wie Egan Bernal, Diego Ulissi en Alexey Lutsenko. Toen het verschil onde de minuut gezakt was, maakte Alexis Guerin op 20 kilometer van de aankomst de oversteek naar het leidersduo.

Finaal zou Lutsenko een alles-of-nietspoging wagen onder de vod van 1 kilometer, toen het trio nog een handvol seconden had. Hij beende hen bij op 500 meter en zette daarna door. Rosa en Martin bleven het uitgedunde peloton ook nog net voor. Op de erelijst volgt Lutsenko Davide Ballerini op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten