Kleuter naar ziekenhuis met CO-intoxicatie in Oudergem. “We willen mensen wijzen op het gevaar”

Bron © BELGA

themabeeld Foto: BELGA

Oudergem -

Een driejarige kleuter uit Oudergem is zaterdagavond overgebracht naar het ziekenhuis met een CO-intoxicatie. Het kind verkeerde weliswaar niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer, die wijst op het gevaar van CO-vergiftigingen nu het herfstseizoen zich aankondigt.

Het kind bevond zich zaterdag met zijn ouders in hun flat in de Bergagegaarde in Oudergem toen de CO-melder in het appartement afging. De brandweer werd verwittigd en het appartement werd verlucht.

Een MUG-arts onderzocht de verschillende gezinsleden en stelde vast dat de driejarige kleuter een lichte CO-intoxicatie had opgelopen. Het kind werd daarop naar het ziekenhuis gebracht, waar het zuurstof toegediend kreeg. Oorzaak van de CO-intoxicatie lag bij een slecht werkende waterverwarmer in een berghok.

“We willen de mensen in deze tijd van het jaar wijzen op het gevaar van CO-intoxicaties,” zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw, “en er bij iedereen op aandringen dat ze hun verwarmings- en waterverwarminginstallaties laten nakijken en hun schouwen laten onderhouden.”

AANGERADEN
Meest recent