Een crime scene schoonmaken? Deze man heeft er zijn job van gemaakt en laat iedereen meekijken

Themabeeld Foto: ss

Na een moord en het bijhorende onderzoek, blijven crime scenes vaak achter met vlekken en geuren waarmee niemand graag geconfronteerd wordt. Om een huis waarin een dergelijk drama zich afspeelde, weer bewoonbaar te maken, wordt in Nederland al snel naar Tugrul Çirakoglu gebeld. De 29-jarige Amsterdammer filmt zijn schoonmaakacties ook steeds, en plaatst die op Youtube. Daar worden de beelden gretig bekeken, met een mix van afschuw en fascinatie.

Bepaald smakelijk zijn de video’s van ‘Frisse Kater’, zoals Çirakoğlu zijn bedrijf noemde, niet. Toch houdt dat mensen niet tegen om massaal te kijken naar hoe hij een vlek van lijkvocht in het plafond oplost, of een huis vol uitwerpselen weer schoonmaakt. De man schrikt nergens voor terug: hij specialiseerde zich in de vervuilde huizen van drugsverslaafden of kamers waarin mensen overleden zijn.

De reacties onder zijn video’s zijn er telkens van fascinatie gemengd met afschuw. En heel veel vragen: wat is de geur van een lijk, wat was zijn vuilste klus en wat zou hij doen als hij bloed in zijn oog krijgt, bijvoorbeeld. “Vooral de dood fascineert mensen”, vertelt Çirakoğlu aan Het Parool. “Iedereen krijgt er uiteindelijk mee te maken, maar niemand wil erover praten. Daarom vinden ze het fijn zo toch een kijkje achter de schermen te krijgen.”

We geven hieronder nog enkele video’s mee, maar wees gewaarschuwd: ze zijn mogelijk niet geschikt voor mensen met een gevoelige maag.

Door nkdr
Meest recent