Jongen (12) opgenomen na uit de hand gelopen ‘spel’, moeder waarschuwt: “Moest tekenen voor het verwijderen van zijn mannelijkheid”

Foto: Facebook

Een spel waarbij de jongens op school elkaar opzettelijk in het kruis slaan was al even een rage op de school van de Britse Bailey Summers. Bij de twaalfjarige jongen bleef het echter niet bij een kortstondige pijnscheut. Zijn mama waarschuwt nu voor de gevaren van het spel nadat ze in het ziekenhuis geconfronteerd werd met de vraag om toestemming te geven voor het verwijderen van de teelballen van haar zoon, indien nodig.

Nadat Bailey slachtoffer werd van de rage en bleek dat de pijn niet zomaar overging, kreeg de jongen een pijnstiller toegediend. ’s Nachts werd het maar niet beter, en zijn moeder wist dat ze met hem naar het ziekenhuis moest. Daar bleek de situatie al snel veel erger dan iemand had kunnen denken.

“Binnen de twintig minuten lag mijn zoon te snikken op het bed, klaar om de operatiekamer ingereden te worden. Ze konden hem geen juiste verdoving toedienen en voor een pijnstillende crème was er geen tijd meer”, zo vertelt mama Emmajayne aan The Mirror. “Mijn zoon huilde, gilde en smeekte me om hem te helpen. Het was een nachtmerrie om hem in zoveel pijn te zien lijden. Het brak mijn hart.”

De ergste mededeling moest echter nog komen: “De dokter vertelde me dat we maar weinig tijd meer hadden omdat pijn aan de testikels behandeld moet worden binnen de vier uur, omdat er anders een grote kans is op blijvende schade of zelfs de noodzaak om de testikels te verwijderen.” De dokters vreesden dat de bloedtoevoer naar de testikels van de jongen gestopt was, en wisten dat ze mogelijk zouden moeten overgaan tot een verwijdering.

“Ik kreeg een formulier in mijn handen waarin ik mijn toestemming moest geven om zijn beide testikels te laten verwijderen als dat nodig bleek in het operatiekwartier”, aldus de moeder van Bailey. “Ik moest tekenen voor het verwijderen van mijn zoons mannelijkheid.”

Uiteindelijk heeft de jongen veel geluk gehad, aldus zijn moeder. De dokters konden beide teelballen redden, al had ook dat zijn prijs. “Er waren vier hechtingen nodig in elke teelbal, hij zit twee weken in een rolstoel en mag zes weken geen inspanningen doen. Hij gaat veel school missen en een leuke uitstap, allemaal door dit stomme spel. In de toekomst zouden er nog problemen kunnen opduiken, maar voorlopig concentreren we ons op zijn herstel.”

Door nkdr
Meest recent