Daten onder een rode rok op Parklife

Gent - De donkere kant van het weer hield zich dit jaar het overgrote deel van de dag koest tijdens Parklife, het familie- en kindvriendelijk buitelenluchtevenement van Gent Festival van Vlaanderen. Vorig jaar moest het muzikale feest, dat al een aantal jaren plaats vindt in het Parkbos, vooraf afgelast worden wegens aangekondigd zwaar noodweer. Dit jaar deed de zon zowat de hele dag haar best boven Sint-Martens-Latem, Sint-Denijs-Westrem en De Pinte. Maar om 18 uur kreeg het festival toch af te rekenen met regenbuien.

Het terrein waarop Parklife zich afspeelt is zodanig groot dat het gevaar van 'het is hier te druk', nooit om de hoek loert. De muzikale evenementen spelen zich gedeeltelijk af op het centrale terrein af waar kinderen terecht kunnen in een muzikaal huisje zonder dak, en waar de gordijnen gemaakt zijn van knopen, kokosnoten, balletjes en waar ze vrij kunnen uittesten welke geluiden dat allemaal oplevert. Kinderen konden er ook deelnemen aan workshops (drummen, vogels knutselen of een knikkerbaan bouwen.

Nog op de centrale  plek van het terrein vonden op het podium concerten plaats, onder meer van de Portugese singer-songwriter Magda Mendes.

Wie ietwat dieper het Parkbos inging ontdekte in de dreef naar de Baron de Gielaan de installatie Heart Attack van Victorine Pasman. Twee onbekenden konden er met elkaar daten onder de felrode rok van Victorine, die een grote zandloper in de hand hield om het einde van de date te bepalen. Ondertussen hielden haar assistenten Simone en Sarah de wacht bij de gigantische hoepelrok.

Nog elders kon men op een afgemaaid terrein in alle rust luisteren naar de harpklanken van Marianne Hofman of op een kleine open plek in het bos tussen de bomen een ijsje likken dat aangeboden werd door de zingende Luciano Gelato. 

Gent Festival van Vlaanderen loopt nog tot en met 5 oktober. Alle info over concerten en evenementen op de site van Gent Festival van Vlaanderen.

 

Door Rudy Tollenaere, foto Steven Hendrix
AANGERADEN
Meest recent