Rustige wijk in Berchem opgeschrikt door granaatinslag: “Ik dacht eerst dat het onweer was, zo een harde knal”

Bron © ATV, Belga
Berchem -

Zaterdag is een granaat gegooid in Berchem. Dat bevestigt de lokale politie na een bericht van de Antwerpse zender ATV. “Onbegrijpelijk”, zeggen buurtbewoners. Het parket is een onderzoek gestart.

Het springtuig ontplofte zaterdagochtend aan een gevel van een huis in de Deken de Winterstraat vlakbij de Fruithoflaan. De straten liggen in een rustige wijk in Berchem. “Het was heel vroeg in de ochtend, rond vier of vijf uur ’s ochtends”, zegt een geschrokken inwoner aan ATV. “De knal was zo hard, dat ik aan de donder of zelfs schoten dacht. Het was heel ongewoon.”

De lokale politie werd pas zaterdagnamiddag gebeld, aanvankelijk voor een inbraak aan het betrokken huis. Maar de agenten konden vaststellen dat een ontploffing de schade veroorzaakte. In het huis woont een gezin met drie kinderen. “Onbegrijpelijk”, zegt een bevriende buurvrouw. “We kennen de buren al jaren, het zijn fantastische mensen. Dat zoiets zich nu voor doet in zo’n goede buurt en zo’n goede straat …”

De schade van de ontploffing is nog goed te zien: een houten plaat voor de gebroken glazen huisdeur en inslagen bij verschillende geparkeerde auto’s en gevels. De federale gerechtelijke politie is ter plaatse gekomen en het parket stelt een onderzoek in. Eind juli ontploften in de Marsstraat in Berchem ook al twee granaten, of de zaken een verband hebben is niet duidelijk.

Door evdg
AANGERADEN