Eli Iserbyt na tweede indrukwekkende crossoverwinning van het seizoen: “Veel risico’s? Nee, het was een beetje tjolen

Foto: BELGA

In Iowa en Waterloo kennen ze Eli Iserbyt intussen goed. Onze landgenoot won er namelijk de eerste twee Wereldbekermanches van het veldritseizoen. Op redelijk indrukwekkende wijze, zeker in Waterloo. Hij overwon er de modder en troefde, opnieuw, Toon Aerts af. “Het is niet te geloven”, zei de West-Vlaming na afloop.

LEES OOK. IJzersterke Eli Iserbyt wint ook loodzware én spectaculaire Wereldbekercross in Waterloo

“Ik dacht op een bepaald moment dat het beste ervan af was”, aldus Iserbyt. “Maar mijn broer riep dat Toon heel diep moest gaan. Ik heb mijn eigen tempo gereden en kwam al bij al snel terug. Ik wist toen dat ik erop en erover moest. Het plan was om in de laatste twee ronden te versnellen. Ik zat nog niet à block en wist dat Toon op het einde altijd sterk is. Maar toen ik vrij makkelijk 20 seconden pakte en zag dat hij op de brug à block zat, wist ik dat ik beter was.”

“Al is het beste er nu ook wel af hoor. Ik maakte nog een paar foutjes dus het kon nog beter. Maar ik ben toch heel tevreden. Veel risico’s? Nee, mijn fiets ging overal naartoe. Het was heel moeilijk om in een spoor te blijven. Het was een beetje tjolen (ronddolen, red.) zoals ze zeggen. Uiteindelijk ben ik dan een goeie tjoler zeker (lacht). Maar ik was hier niet op voorbereid (leider zijn in de Wereldbeker, red.). Na vorige week was alles goed.”

Eli Iserbyt na tweede indrukwekkende crossoverwinning van het seizoen: “Veel risico’s? Nee, het was een beetje <I>tjolen</I>”
Foto: BELGA

Aerts: “Het lag aan de benen”

“Waar liep het mis? Ik denk dat Eli in de fout ging en ik makkelijk vijftien seconden kreeg”, reageerde Aerts. “Ik probeerde door te zetten, maar ik denk dat ik toen een beetje over mijn toeren ben gegaan. Want daarna maakte ik drie grote fouten waarbij ik telkens seconden verloor. Daardoor reed Eli makkelijk weg van mij. Het was ook moeilijk met het materiaal. We hadden hier niet alles bij, maar twee fietsen. Daardoor kon je niet elke ronde wisselen voor een propere fiets.”

“Ik had een paar problemen tijdens de cross, maar geen lekke band. Daar wil ik het niet op steken. Het lag aan de benen en aan Eli. Ik kan hier al bij al wel tevreden mee zijn. Vorig jaar werd Wout van Aert ook twee keer tweede in de eerste twee Wereldbekerwedstrijden en was het spannend tot de laatste manche. Misschien ben ik dus nog op koers voor de eindzege.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent