Brussels Airlines schrapt vluchten, klanten Thomas Cook België met pakketreis kunnen niet meer vertrekken

Foto: BELGAIMAGE

Thomas Cook België laat maandag geen klanten meer vertrekken die een pakketreis geboekt hebben. Dat zegt woordvoerster Leen Segers aan VRT. “Ook niet als ze op een andere vlucht zitten van Brussels Airlines.” Thomas Cook Nederland heeft alle toekomstige reizen geannuleerd.

OPROEP. Bent u getroffen door deze maatregel van Brussels Airlines? Laat het ons weten via oproep@nieuwsblad.be

“Ten gevolge van de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook Belgium en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen, is Brussels Airlines genoodzaakt om vluchten die de luchtvaartmaatschappij namens de Belgische touroperator uitvoert te beginnen annuleren”, klinkt het in een mededeling. Dit nieuws komt er nadat de directie van Thomas Cook Belgium had aangegeven dat er “één à twee procent kans is” dat er een oplossing gevonden wordt voor de Belgische tak van Thomas Cook.

LEES MEER. Niet iedereen vindt het erg dat Thomas Cook failliet is (+)

Welke vluchten zijn geannuleerd?

Maandagochtend was er eerst sprake van twee geannuleerde retourvluchten. Het ging om een retourvlucht Brussel - Enfidha (SN3881 / SN3882) en een retourvlucht Brussel-Djerba (SN3885 / SN3886). “Dat zijn vluchten die gecharterd werden door Thomas Cook”, zegt Leen Segers aan VRT. Maar ook de zogenaamde Mixed flights, waar zowel klanten van andere touroperators/Brussels Airlines als Thomas Cook-klanten opzitten, gaat voor die laatste groep niet meer door. “We laten geen klanten van Thomas Cook met een pakketreis meer vertrekken. Voor de andere passagiers gaat de vlucht gewoon door en verandert er niets. Ook personen die een citytrip geboekt hebben, kunnen reizen.”

Alle reizen die in Nederland zijn geboekt met Thomas Cook en Neckermann worden geannuleerd. Dat heeft Thomas Cook Nederland in een verklaring op de website bekendgemaakt. Thomas Cook Nederland gaf eerder zijn financieel onvermogen aan bij het Nederlandse garantiefonds SGR. “Alle toekomstige reizen komen te vervallen”, klinkt het nu. Voor verdere instructies verwijst de reisorganisatie naar de website van het garantiefonds.

LEES OOK. Ook Vlamingen in de penarie door faillissement Thomas Cook: “Ze moet met een ziek kind als een dief in de nacht wegsluipen uit het hotel”

Door ks,adm,lla
TOP 10 MEEST GELEZEN