Delfine Persoon weigert geloof te hechten aan het voorstel voor een rematch tegen Katie Taylor: “Veel bla bla, weinig boem boem”

Foto: AFP

Met veel ongeloof en een forse portie misprijzen. Zo reageert Delfine Persoon op de uitspraken van Katie Taylor, die op de BBC verklaarde binnen de twaalf maanden opnieuw in de ring te willen treden tegen de 34-jarige West-Vlaamse. “Zij gaat dat risico nooit meer willen lopen.”

LEES OOK. Komt de ‘rematch’ er dan toch? Katie Taylor wil binnen het jaar opnieuw tegen Delfine Persoon boksen: “Puntjes op de i zetten”

Op 1 juni jongstleden hadden beiden dames elkaar in New York bekampt. Op het spel stond de onbetwiste wereldtitel bij de lichtgewichten. Taylor haalde het op punten, maar het kamp-Persoon, gesteund door de meeste bokskenners, hekelde de uitslag. Om het onrecht te herstellen, wilde Persoon zo snel mogelijk een rematch, maar vanuit Ierland werd dat voorstel steevast weggewuifd. Is daar nu verandering ingekomen? Taylor liet op de BBC verstaan dat ze binnen de twaalf maanden haar Belgische opponente opnieuw wil ontmoeten. “Maar waarom heeft Taylor dan ondertussen al vijf andere kampen gepland?”, vraagt Persoon zich af. “Neen, dat is veel bla bla en weinig boem boem. Ze hebben onze gegevens. Waarom laten ze dan niets van zich horen? Ik geloof er 0,0 procent in.”

Na die bewuste kamp is er geen contact meer geweest tussen beide partijen. “Nadat wij ons voorstel voor een rematch hadden gedaan, vernamen we alleen via een filmpje dat ze voor ‘300.000 euro niet uit haar bed komt’. Ach, boksen is nu eenmaal de maffia van het geld, waarvan ik dit keer het slachtoffer ben.”

Bespeelt media

Nochtans lijkt Taylor nu zelf aan te geven dat het gevecht ook de andere kant had kunnen uitgaan, maar dat stemt Persoon niet milder. “Ze kan nog steeds niet écht toegeven dat ik eigenlijk had moeten winnen. Taylor bespeelt gewoon de media, zoals ze dat nu ook doet met dit bericht. Trouwens, in andere interviews verklaart ze dat ze meer dan terecht had gewonnen. Katie weet dat ze geluk heeft gehad en wil echt het risico niet meer lopen om opnieuw tegen mij uit te komen. Taylors promotor Eddie Hearn ziet daar uiteraard wel brood in, maar haar entourage wil het goudhaantje beschermen.”

De Sportvrouw van het Jaar 2015 ziet dus geen uitgestoken hand. “Als een journalist aan Taylor vraagt of ze het weer zou aandurven, kan ze toch niets anders zeggen... Ondertussen is ze al aan het rondbazuinen dat haar volgende tegenstander haar zwaarste kamp ooit wordt. Die Christina Linardatou heb ik nochtans al eens geklopt (in juni 2016, nvdr.). Dat veel mensen op die rematch wachten? Dat klopt. Hoeveel keer dat ik aangeklampt word met die vraag… ‘En, Delfine?’ Om die vraag te ontlopen, verstop ik me soms. Maar écht hopen op een revanche doe ik al lang niet meer.”

Door Marc Vermeiren
  • AANGERADEN
    Meest recent