Colombia ziet na Bernal ook Gaviria afhaken, Matteo Trentin leidt Italiaanse selectie op WK wielrennen

Bron © BELGA

Foto: Photo News

In navolging van Egan Bernal heeft ook Fernando Gaviria zich afgemeld voor het WK wielrennen in Yorkshire. De sprinter van Team Emirates voelt zich niet fit genoeg voor de zware wegwedstrijd van zondag over 285 kilometer. De Colombiaanse ploeg bestaat daardoor uit zeven in plaats van acht renners.

Bernal, de winnaar van de Tour de France, besloot zich vorige week vlak voor het sluiten van de inschrijftermijn al terug te trekken. De 22-jarige klimmer van Team Ineos kwam sinds zijn Tourzege amper meer in actie. Bernal voelt zich in fysiek opzicht niet goed genoeg voor de WK. Zijn plek in de selectie werd overgenomen door Carlos Betancur.

Voor snelle man Gaviria, dit jaar winnaar van een etappe in de Giro, kan bondscoach Carlos Mario Jaramillo geen vervanger meer oproepen. Nairo Quintana en Esteban Chaves zijn de voornaamste troeven van Colombia op het WK.

Colombia ziet na Bernal ook Gaviria afhaken,  Matteo Trentin leidt Italiaanse selectie op WK wielrennen
Foto: Photo News

Trentin kopman

De Italiaanse bondscoach Davide Cassani heeft zijn achtkoppige ploeg voor de WK-wegrit van zondag definitief rond. Kopman is zoals verwacht Matteo Trentin.

De 30-jarige renner van Mitchelton-Scott, die in 2020 naar CCC en Greg Van Avermaet trekt, verkeert in topvorm. Dat bewees hij zondag nog met winst in de Trofeo Matteotti. Eerder deze maand won de Europese kampioen van 2018 een rit in de Ronde van Groot-Brittannië, waarin hij als tweede eindigde na Mathieu Van der Poel, ook een WK-favoriet. Ook in de Tour was Trentin aan het feest in de etappe naar Gap.

Trentin, in 2017 vierde op het WK in Noorse Bergen, krijgt zeven renners naast zich. Dat zijn Alberto Bettiol (winnaar van de Ronde van Vlaanderen), Davide Cimolai, Sonny Colbrelli, Gianni Moscon, Salvatore Puccio, Diego Ulissi en Gianni Visconti.

AANGERADEN
Meest recent