Edward Theuns kijkt recht door de regen op het WK wielrennen heen en knipoogt naar Victor Campenaerts

Foto: rr

Het was een WK-tijdrit om niet snel te vergeten. Bij de beloften reed Mikkel Bjerg in Yorkshire voor de derde keer naar de wereldtitel, zij het onder zware weersomstandigheden. Het regende pijpenstelen in Engeland, met alle gevolgen van dien. Renners vielen zwaar door grote plassen op het parcours. Even werd zelfs gevreesd dat de tijdrit bij de vrouwen afgelast zou worden. De start daarvan werd uiteindelijk verzet van 15u50 naar 16u30.

LEES OOKApocalyptische omstandigheden op het WK wielrennen: renners vallen hard door plassen op parcours

LEES OOKVictor Campenaerts voor WK tijdrijden: “Parcours nagetekend in Overijse”

Gelukkig kwam Edward Theuns met een positieve noot tussen de regen door. Victor Campenaerts, woensdag één van de drie Belgen in de tijdrit bij de mannen, zal er waarschijnlijk eens goed mee gelachen hebben. De werelduurrecordhouder is tegenwoordig samen met zwemster Fanny Lecluyse, maar begon zijn sportcarrière zelf als een vis in het water.

Ook bij de andere profs werd er gretig gelachen. De Brit Alex Dowsett, één van de starters morgen, deelde punten uit voor de verschillende duiken van de beloften.

Ook Victor Campenaerts en Yves Lampaert zagen de humor er wel van in. Lampaert vroeg Campenaerts om advies inzake zwemstijl. Ook dat leidde tot een grappige conversatie.

 

 

 

 

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent