Alison Van Uytvanck probleemloos naar kwartfinale in Tasjkent, Greet Minnen kan eerste reekshoofd net niet verrassen

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 61) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het toernooi in het Oezbeekse Tasjkent. Haar vriendin Greet Minnen werd eerder op de dag uitgeschakeld.

De 25-jarige Van Uytvanck klopte in de tweede ronde de Roemeense Monica Niculescu (WTA 106) in twee vlotte sets: 6-2 en 6-1. De partij duurde 1 uur en 12 minuten. De Belgische, derde reekshoofd, treft in de kwartfinales de Française Pauline Parmentier (WTA 127) of de Hongaarse Timea Babos (WTA 89).

Nipt verlies Minnen

De 22-jarige Minnen verloor in de tweede ronde tegen het Slovaakse eerste reekshoofd Viktoria Kuzmova (WTA 56) in drie sets: 5-7, 6-3 en 7-6 (9/7). De partij duurde 2 uur en 12 minuten. Kuzmova neemt het in de volgende ronde op tegen de Poolse Katarzyna Kawa (WTA 129) of de Tsjechische Kristyna Pliskova (WTA 80).

Van Uytvanck en Minnen gaven in hun kwartfinale van het dubbelspel in de eerste set op. Het Belgische paar moest in de kwartfinales aan de bak tegen de Sloveense Dalila Jakupovic en de Amerikaanse Sabrina Santamaria, het derde reekshoofd. Bij een 2-4 achterstand in de eerste set gaven de Belgen, die elk eerder woensdag al in het enkelspel speelden, op.

Bonaventure moet koffers pakken na verlies in tweede ronde

Ysaline Bonaventure (WTA 123) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het WTA-toernooi in het Oezbeekse Tasjkent (hard/250.000 dollar).

De 25-jarige Bonaventure verloor in de tweede ronde tegen het Roemeense achtste reekshoofd Sorana Cirstea (WTA 96) in drie sets: 3-6, 6-3 en 7-5. De partij duurde 2 uur en 15 minuten.

Eerder sneuvelde Bonaventure al in de eerste ronde van het dubbelspel. Aan de zijde van de Japanse Miyu Kato verloor ze met twee keer 6-1 van de Amerikaanse Hayley Carter en de Braziliaanse Luisa Stefani.
 

AANGERADEN