Barcelona “bestraft” voor transfer van Griezmann (120 miljoen euro): ze moeten amper 300 euro bijbetalen...

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

FC Barcelona moet een boete betalen omdat de club Antoine Griezmann afgelopen seizoen te vroeg heeft benaderd. Maar de kans is bijzonder groot dat er bij de Spaanse grootmacht niemand zal wakker liggen van de hoogte van het bedrag. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond oordeelde immers dat Barcelona het schamele bedrag van 300 euro moet ophoesten.

Tot de mogelijke straffen behoorde ook een schorsing van Griezmann. De commissie is uiteindelijk van mening dat de overtreding van Barcelona niet ernstig genoeg is voor zo’n zware sanctie.

De Spaanse kampioen maakte op 12 juli bekend dat Griezmann voor 120 miljoen euro, de gelimiteerde afkoopsom die in zijn contract stond, overkwam van Atlético Madrid. De Madrilenen dienden echter een klacht in, omdat ze meenden recht te hebben op 200 miljoen euro. Dat bedrag stond aanvankelijk als afkoopsom in het contract van de Franse topschutter. Op 1 juli ging dat bedrag omlaag naar 120 miljoen. Griezmann bracht al op 14 mei naar buiten dat hij Atlético zou gaan verlaten. Volgens de Madrileense club had de Fransman toen al een deal met Barça en moeten de Catalanen dus de afkoopsom betalen die toen nog gold.

AANGERADEN