Juniorenwereldkampioen Simmons doet een ‘Remcootje’ en slaat beloftencategorie over

Foto: Photo News

Trek-Segafredo heeft een stevige slag thuis gehaald op de wielertransfermarkt. Het team van onder meer Jasper Stuyven maakte donderdagavond bekend dat het zowel Quinn Simmons (18) als Antonio Tiberi (18) vastlegde. Beiden werden deze week wereldkampioen bij de junioren: Simmons op de weg, Tiberi in de tijdrit. Simmons zal ook verhuizen naar België.

Van een dubbelslag gesproken dus voor het team van de Luxemburgse zakenman Flavio Becca. Quinn Simmons werd woensdag op een indrukwekkende manier wereldkampioen met een solo van ruim dertig kilometer. De Amerikaan zal een ‘Remcootje’ doen: hij slaat de beloftencategorie volledig over en wordt al in 2022 volledig prof bij Trek-Segafredo. “Ik ben bijzonder opgetogen om de stap naar de WorldTour te zetten”, klinkt het in een persbericht van het team.

LEES OOK. Topfavoriet Quinn Simmons wint WK voor junioren na straffe solo en demonstratie van Amerikanen

“Hun expertise in het ontwikkelen van jonge renners en een succesvolle geschiedenis in de klassiekers zorgt ervoor dat dit de beste plaats voor mij is om mijn ontwikkeling verder te zetten. Ik hoop de volgende twee jaar dichter bij mijn droom komen: Parijs-Roubaix winnen.” Simmons tekent voor twee jaar bij het team en zal naar België verhuizen waar hij zijn kans zal krijgen in de Vlaamse koersen.

Juniorenwereldkampioen Simmons doet een ‘Remcootje’ en slaat beloftencategorie over
Veruit de beste in de wegrit. Mét baard. Foto: Photo News

Ronderenner

Ook Tiberi tekent bij Trek-Segafredo, maar zal pas in 2021 prof worden. De dertiende van de wegrit en wereldkampioen tijdrijden heeft potentieel in het rondewerk. Hij mag een jaartje rijpen bij het Italiaanse continentale team Colpack alvorens naar het profteam over te stappen.

LEES OOK. Zijn WK-droom leek na één meter voorbij, maar Antonio Tiberi volgt Remco Evenepoel op als wereldkampioen tijdrijden bij de junioren

“Het is een droom”, klinkt het obligaat. “Het is één van de beste teams in de wereld met talenten als Quinn Simmons. Mijn droom? Grote ronden winnen zoals Vincenzo Nibali.”

Juniorenwereldkampioen Simmons doet een ‘Remcootje’ en slaat beloftencategorie over
De beste in het tijdrijden. Foto: Photo News

Toevallig: diezelfde Nibali is één van de aanwinsten voor Trek-Segafredo in 2020. Ook Kenny Elissonde (28) , Alexander Kamp (25), Emils Liepins (26), Michel Ries (21), Antonio Nibali (27), Charlie Quarterman (21) en Juan Pedro Lopez (22) tekenden bij het team voor volgend seizoen.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN
Meest recent