Nieuw scherm op je iPhone?Enkel in erkend bedrijf, anders slaat Apple (hard) terug

Foto: REUTERS

Barstje in je scherm? Apple zal voor zijn nieuwste Iphone 11 niet meer toelaten dat je dat laat repareren in een winkeltje dat niet erkend is door het bedrijf. Doe je dat toch, dan zal je overspoeld worden met waarschuwingsschermpjes en andere meldingen, waarschuwt de Amerikaanse gigant.

In een nieuw document dat bij de Iphone geleverd wordt, waarschuwt Apple haar klanten ervoor om gebroken schermen te laten herstellen door zogenoemde ‘third parties’. Dat zijn eigenlijk bedrijven die niets met Apple te maken hebben. In het document wordt gewaarschuwd dat er negatieve effecten zullen zijn: zo zul je niet elke functie meer kunnen gebruiken, zal de helderheid er onder lijden en zullen sommige touchscreenfunctionaliteiten wegvallen.

En alsof dat nog niet genoeg is, deelt Apple mee dat gebruikers die het toch doen gewaarschuwd worden door vrij hardnekkige berichten en waarschuwingen. “Er zal een bericht staan op je Lock screen de eerste vier dagen. Daarna nog eens vijftien dagen in de Instellingen. En daarna is het mogelijk dat Apple je onderbrengt op een zwarte lijst. Zo zou Apple kunnen weigeren om andere problemen met je telefoon te herstellen.

Vorige maand kondigde Apple nog aan dat er een groter herstelprogramma komt en dat er meer onafhankelijke winkeltjes zullen zijn die voor het bedrijf mogen werken. Allicht komt deze waarschuwing er nu om dat systeem te beschermen.

AANGERADEN