Theo Francken en Vlaams Belang ruzieën op Twitter: “Tijd voor je pilletje” en “Ga nog een boterham met choco eten, jongen”

Na de verkiezingen leken ze toenadering te zoeken tot elkaar. Maar nu zit het er weer bovenarms op tussen Vlaams Belang en Kamerlid Theo Francken (N-VA). Op Twitter werd er vrijdag kwistig met wederzijdse verwijten gestrooid.

“Wat een juridische lulkoek”, stak Francken vanmorgen het vuur aan de lont. Hij reageerde daarmee op wat Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens op Radio 1 had gezegd. Janssens stelde voor om sociale woningen enkel voor te behouden aan wie de Belgische nationaliteit heeft en Nederlands spreekt.

Een voorstel dat volgens Francken gewoon niet kan uitgevoerd worden omdat het juridisch onmogelijk is.

 

 

Daarop herinnerde Francken Vlaams Belang aan de migratievoorstellen die ze beloofd hadden maar die nog altijd niet op tafel liggen.

 

 

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken mengde zich met een grapje in de discussie: “Tijd voor je pilletje, Theo. Het is niet omdat de Vlaamse onderhandelingen niet lopen zoals je wil, dat je dat op ons moet afreageren #gefrustreerd.”

Francken kon er niet om lachen: “Wat een niveau zeg. Als je het inhoudelijk niet kan halen, speel je het op de man? Als dit de manier is waarop jullie aan politiek doen, ben ik blij dat we met jullie niet besturen. Foei.”

 

 

“Ga nog een boterhammetje met choco eten, jongen”, reageerde voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie iets later op alweer een tweet van Chris Janssens.

Door tg
AANGERADEN
Meest recent