Achttien gewonden bij ontploffing op schip in Zuid-Korea

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Op een olietanker in de haven van de Zuid-Koreaanse stad Ulsan heeft zich zaterdagochtend een ontploffing voorgedaan. De brand die erop volgde, verspreidde zich naar een naastgelegen schip. Achttien mensen, twaalf matrozen en zes hulpverleners, raakten daarbij gewond, onder wie één zwaargewond.

Op het moment van de explosie waren 25 arbeiders op het schip, dat in reparatie was, aanwezig. De kustwacht heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de ontploffing. Het schip is geregistreerd op de Kaaimaneilanden. Zeker negen gewonden hebben de Zuid-Koreaanse nationaliteit.

De Russische viceconsul in het naburige Busan liet al weten dat de bemanning van de olietanker uit tien Russen bestaat, onder wie de kapitein. Geen enkele van de Russen is zwaargewond, aldus de viceconsul. Nog volgens de viceconsul waren er geen herstellingen aan de gang op het moment van de ontploffing. “Het is duidelijk iets in de lading geweest dat de ontploffing veroorzaakt heeft”, klonk het tegenover het Russische persbureau TASS.

Boven de haven van Ulsan is een dikke rookpluim te zien. De 21 bemanningsleden van het tweede schip zijn ook in veiligheid gebracht. Ulsan ligt zowat 400 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Seoel aan de Japanse Zee.

Door jvh
TOP 10 MEEST GELEZEN