Opluchting voor ‘Spider-Man’-fans: Sony en Disney sluiten vrede

Bron © Bloomberg

Foto: ISOPIX

Fans van Spider-Man mogen opgelucht ademhalen: Sony en Disney zijn tot een akkoord gekomen over de toekomst van de populaire superheld.

Het personage Spider-Man is intellectuele eigendom van Sony, maar figureert al enkele jaren in de waanzinnig populaire Marvel-filmreeks van Disney. De bedrijven hadden daarover een (aflopend) akkoord, maar kwamen niet tot overeenstemming over een nieuwe deal. Spider-Man dreigde zo te verdwijnen uit het Marvel-universum.

Maar vrijdag was er witte rook: beide bedrijven gaan de volgende ‘Spider-Man’-film samen produceren, Disney strijkt 25 procent van de winst op. Eerder had Disney nog de helft van de winst geëist. Als deel van het akkoord mag Spider-Man in toekomst ook opdraven in een nieuwe Marvel-film.

De overeenkomst is goed nieuws voor fans van Spider-Man, die vreesden dat een terugkeer naar Sony ook een terugkeer naar het mindere niveau van Spider-Man-films geproduceerd door Sony zou betekenen, en dat een breuk met Disney ook een bruusk einde zou maken aan een verhaallijn die al jaren werd opgebouwd.

Door jvh